Pescuit sportiv în Delta Dunării

Pescuit sportiv în Delta Dunării

Totul despre pescuitul sportiv în Delta Dunării


Monturi folosite pe Chilia.

Distribuiţi

cosmin

Data de inscriere : 07/02/2013

Monturi folosite pe Chilia.

Mesaj  cosmin la data de Joi Iul 04, 2013 10:41 am

Va rog frumos sa-mi spuneti ce monturi se folosesc in zona aceasta, ce gramaj are plumbul si mai ales ce lungime are forfacul?
avatar
Marius Mircea Barău
Administrator

Data de inscriere : 24/12/2012

Re: Monturi folosite pe Chilia.

Mesaj  Marius Mircea Barău la data de Sam Iul 06, 2013 2:21 am

cosmin a scris:Va rog frumos sa-mi spuneti ce monturi se folosesc in zona aceasta, ce gramaj are plumbul si mai ales ce lungime are forfacul?

Cosmin, voi încerca să-ţi răspund eu la această întrebare ...

În ultimii ani, împreună cu mai mulţi prieteni, am verificat nenumărate variante, în ideea de a avea rezultate cât mai bune pe braţul Chilia. Unele dintre aceste variante au făcut obiectul unor scrieri pe blog bounce  ... eu aş îndrăzni să recomand în primul rând o montură cât mai simplă, compusă dintr-un momitor greu (de peste 100 gr. eventual handmade), montat fie direct pe linia mono de maxim 0,4 mm, dacă locul nu prezintă praguri cu scoică sau piatră ... fie pe un fir textil, de preferat cu cămaşă, aprox 60-70 cm., sau pe un leadcore în condiţiile în care trebuie să "sărim" un astfel de prag. Apoi un vârtej la capăt de care prindem un forfac cât mai scurt dacă îl lăsăm liber în timpul lansării sau de maxim 12 cm, dacă după aplicarea pastei pe momitor îl fixăm elicoidal în jurul acesteia o spiră, după ce in prealabil am fixat şi vârtejul în nadă în partea de sus a momitorului ... dacă imi amintesc bine parcă am pescuit astfel amândoi pe Dunărea Veche.Rolling Eyes  Cârlige marimea 2 şi 4 de format Wide Gape de exemplu ...

    Acum este: Sam Ian 19, 2019 2:16 am